6/30/2012

AŞÇILIK EĞİTİMİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER


NEDEN AŞÇILIK ?

DÜNYANIN  EN ESKI SANAYILERINDEN BİRİ  OLAN  HOSPITALITY  YANI AŞÇILIK  SANAYISI  AYNI ZAMANDA DÜNYANIN EN HIZLI BÜYÜYEN BIR  ENDÜSTRİSİDIR. 
EĞITIMINIZ, GELECEĞIMIZIN YATIRIMDIR...AŞÇILIK, BESINLERIN ÇEŞITLI YÖNTEMLERLE YEMEYE HAZIR DURUMA GETIRILMESINE DENIR. AHÇILIK OLARAK DA BILINIR. AŞÇILIĞIN EN TEMEL YÖNTEMI PIŞIRMEDIR. AMA "AŞÇILIK" TERIMI, PIŞIRMENIN YANI SIRA KURUTMA, ISLEME, DONDURMA YA DA SALAMURA GIBI BAŞKA YÖNTEMLERI DE KAPSAR.


Yemek Pişirmek birkaç yıl öncesine kadar Türkiye’de sadece bir hobi olarak görülürdü. Ancak son zamanlarda Aşçılık eğitimi ve meslek olarak chef’lik gençler arasında gittikçe popüler olmaya başladı ve bu alanda eğitim almak isteyen öğrencilerin sayısında inanılmaz bir artış görülmeye başlandı. Chef’lik mesleği çok karizmatik, çok iyi para kazandıran ve çok zevkli ve yaratıcı bir meslek olarak gençlerin zihninde yer etti.

Programımız Macaristanın seçkin aşçılık okullarında gerçekleşicektir,Macaristan Avrupa Birliğine 2004 yılında tam üye olduğundan beri, gerek uyum süreci ve gerekse AB fonlarından alınan desteklerde eğitim alanında büyük ilerlemeler göstermiş, halihazırda güçlü bir eğitim geleneği olan Macaristan üniversiteleri Avrupa'nın en yüksek standartlı eğitim kurumları arasında yer almasını sağlamıştır. Macaristan bir orta Avrupa ülkesİdİr ve nüfusu 10 milyondur.Başkent Budapeşte dünyanın en önemli turistik başkentlerinden biri olup aynı zamanda çok önemli üniversitelere ve eğitim kurumlarına da ev sahipliği yapmaktadır.



Besinler birkaç nedenden dolayı pişirilir. Bazı besinleri çiğ yeme düşüncesinden hoşlanmayız. Belirli besinleri pişirerek yemeye alışık olduğumuzdan, pişirmenin besinlere iyi bir tat kazandırdığına inanırız. Öte yandan pişirildiklerinde besinlerde değişiklikler oluşur ve bu da bazı besinlerin yenmesini ve sindirilmesini kolaylaştırır.
Dosya:Cooks 050918 154402.jpgBesinleri pişirmenin başka nedenleri de vardır. Pişirilen besinler uzun süre bozulmadan saklanabilir. Örneğin besinlerde bulunabilecek birtakım parazit ya da bakteriler pişirmenin etkisiyle ölür ya da etkilerini bir süre yitirir. Ama bunun için gıda sanayinde başka yöntemler de kullanılmaktadır.

ATEŞE ,Macarca'da ismi (ATTASE) Attase Mutfak Sanatları  (Aşçılık Okulu), aşçılar, aşçılığı meslek edinmek isteyen yeni nesil mutfak tutkunları, yiyecek-içecek işletmeciliğini hedefleyenler, ekmek, pasta, kahve, şarap sevdalıları ve kabına sığamayan lezzet avcıları için uluslararası standartlarda özel eğitim veren bir "lezzet enstitüsü"dür.Aşçılık bir gerekliliktir, ama yalnızca gereklilikten dolayı yapılmaz. Pek çok kişi, gerek evinde yemek pişirirken, gerek bu işi bir meslek olarak yaparken zevk alır. Aşçılık bilgi gerektirdiği gibi, iyi yiyeceği seçme, hazırlama, sunma ve bunlardan tat alma da bir tür sanattır ve bu sanat gastronomi denir. Daha 18. yüzyılda İskoç yazar James Boswell, canlılar arasında yalnızca insanın yemek pişirebildiğine ve iştah açıcı bir sofra kurabildiğine dikkati çekmiştir. Boswell, yediğine çeşni katan herkesin az çok aşçı olduğunu yazmıştır.
Her ülkenin kendine özgü, geleneksel bir aşçılığı vardır. O ülkede bulunan besinler, iklim, din ve görenekler gibi birçok etmen bu geleneği oluşturmuştur. Bazı ülkelerin mutfakları daha güçlü geleneklerle donanmıştır. Örneğin Fransız mutfağı, 17. yüzyıldan bu yana Batı dünyasının mutfağını etkilemiştir. Bundan dolayı, aşçılıkta Fransızca terimler çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Bununla birlikte, günümüzde dünyadaki başka mutfaklar da tanınır olmuş ve farklı aşçılık üslupları kaynaşmaya başlamıştır.

             Dosya:Coat of Arms of Hungary.svg 

1998 yılında kurulan ve Macaristan Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullar ile resmi işbirliğinde bulunan firmamız, TÜRK -MACAR ve DÜNYA Mutfagının ilk ve tek Mutfak ve Aşçılık Sanatları Kursu ATTASE olarak hedefimiz; alanının en iyisi şef, sommelier, barmen ve baristalardan oluşan uzman eğitim kadromuz ile doğaya ve insana saygı çerçevesinde uluslararası standartlarda eğitim vererek, ufku geniş, çok yönlü düşünen ve üreten Mutfak Sanatları tutkunlarını geleceğe hazırlamaktır.
Macaristan 2004 yılında Avrupa Birliğine üye olmuş olup Avrupanın tam ortasında bulunmaktadır,Macaristan Orta Avrupa’da Türkiye’nin yedide biri kadar büyüklükte bir halk cumhuriyeti. Macaristan Cumhuriyeti ya da kısaca Macaristan, Avusturya, Slovakya, Ukrayna, Romanya, Sırbistan, Hırvatistan ve Slovenya ile komşu olan, denize kıyısı olmayan, Avrupa Birliği üyesi bir ülkedir. Orta Avrupa ile Balkanlar arasında bir ovaya yayılan Macaristan, Türk'lerin son 400 yıllık tarihinde yakın ilişkiler geliştirmiş oldukları bir ülkedir.
Macaristan konusunda daha detaylı bilgiyi Türkçe olarak aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirisniz.
http://budapestegezi.blogspot.hu/

Geleceğimizin uzman yöneticileri ve şefleri olmaya aday öğrencilerimiz için ATTASE’de, her bir uzmanlık dalına özel ayrı programlar hazırlanmıştır. Tamamı profesyonel araştırmalara ve incelemelere dayanarak; sektörün uzmanları ile birlikte hazırlanan eğitim programları ile öğrencilerimizi pişirme, hazırlama, sunum ve benzeri tekniklerin yanı sıra dünya mutfakları, yiyecek içecek kültürü ve yabancı dil eğitimleriyle destekleyerek "mutfakta dünya insanı yaratma" misyonunu benimseriz.

HİZMETLERİMİZ 
- Restoran
- Kokteyl ve Kutlama Organizasyonları
- Yiyecek İçecek Sektörü Danışmanlığı
- Yiyecek İçecek Kütüphanesi ve Müzesi
- Seminer ve Eğitim Salonu
EĞİTİM PROGRAMI
ATTASE  Mutfak Sanatları (Aşçılık Okulu) Özellikle Avrupada ve tüm dünyada yiyecek içecek sektöründe profesyonel kariyer edinmek ya da mesleğinde kendini geliştirmek isteyen herkes için bir sertifika programı mevcuttur. Eğitim programlarımızı başarıyla tamamladığınızda Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Sertifikası ile sektörün tercih edilen profesyonelleri olarak kariyerinize devam edersiniz.

Uluslararası standartlarda hazırlanmış programlarımızda teorik ve uygulamalı eğitimlerimize ek olarak bilgisayar ve mesleki yabancı dil eğitimleri de alırsınız. Eğitim süresi içinde otel, restoran vb. işletmelere en az iki defa geziler düzenlenir.



Eğitimin Müfredatı :


- Kişisel Bakım- Uluslararası Özel Çorbalar
- İşe Hazırlık- Soslar
- Sanitasyon- Patates Garnitürleri
- Yiyecek İçecek Hizmetlerinde HACCP- Etlerin Hazırlanması
- Bulaşık Yıkama ve Çöp Atımı- Balıklar
- Besin Öğeleri- Su Ürünleri
- Besin Grupları- Salata ve Salata Sosları
- Sebzeleri Pişirmeye Hazırlama- Pilavlar
- Sebze Garnitürleri- Makarnalar
- Fond ve Çorba Çeşitleri- Kıyılarak Yapılan Hamurlar
- Yumurta Pişirme- Mayalandırılarak Yapılan Hamurlar
- Tatlılar- Özleştirilerek Yapılan Hamurlar
- Çırpılarak Yapılan Hamurlar
Ders Programlarımız hafta içi 4 gün-4'er saatlik veya hafta sonu 2 gün-8'er 
saatlik dersler halindedir. 
Hafta içi gruplarımızda sabah, öğlen ve aksam seçenekleri mevcuttur.
   

Eğitim Ücretleri
BU KONUDA DAHA DETAYKI BİLGİ İÇİN WEB SİTEMİZİ ZİYARET EDİNİZ
http://www.ataseascilik.com/   BURADA GEREKLİ BİLGİLER SİZ SAYGIDEĞER
KURSİYERLERİMİZE ulaştırılacaktır.


ATTASE Mutfak Sanatları Eğitiminde Öğrencilerinin Uyması Gereken Kurallar

1)Öğrenciler eğitim süresince detayları aşağıda verilen üniformaları giymek 

ve belirtilen kurallara uymak zorundadır.

Üniformayı oluşturan parçalar;
·         Şapka/1adet
·         Şef ceketi/2 adet
·         Pantolon/2 adet
·         Önlük/2 adet
·         Torşon /2 adet
·         Çorap (Gri, lacivert, beyaz ya da siyah renkte, desensiz sadece pamuklu

 çorap olmalı)
·         Terlik altı kaymayan cinsten & üstü ve yanı deliksiz

2)Kılık-Kıyafet kuralları

·         Aşçı ceketi, önlük ve torşon her ders temiz ve ütülü olmalıdır.
·         ATTASE tarafından verilen aşçı pantolonu kullanılmalıdır. (Blujin, Eşofman 

altı veya günlük pantolon giyilmesi –Hijyen kuralları dolayısıyla yasaktır.)
·         ATTASE tarafından verilen şapka/bandana kullanılmalıdır. Uzun saçlar 

arkadan bağlı ve şapka içerisinde saklı olmalı, dışarıya taşıp sarkmamalıdır.
·         Derse çorapsız gelinmemeli, kadın çorabı (naylon çorap) kesinlikle 

giyilmemelidir.  Sentetik olmayan, pamuklu yünlü ve kalın çorap kullanılmalıdır.
·         Öğrenciler ATTASE’ ye temiz ve ütülü şef üniformalarıyla gelmelidir.

 Hijyenik olmayan üniforma ile gelen öğrenciler derse alınmamaktadır.
·         Öğrenciler eğitim süresince üniforma üzerine herhangi bir aksesuar,

 ya da küpe, piercing, bilezik, yüzük vb. gibi takılar kesinlikle kullanmamalıdır.
·         Hijyen kuralları gereği yüzde ve elde makyaj (göz kalemi, far, rimel,

 allık, fondöten, ruj, oje, tırnak parlatıcısı, parfüm, traş losyonu vb.)
 kullanılmamalıdır.
·         Tüm öğrencilerin tırnakları kısa ve temiz olmalıdır.
·         Erkek öğrenciler her sabah “günlük” sakal – bıyık tıraşlarını olmalı,

 favoriler kısa ve düzgün olmalıdır.  Özel durumlarda (yüzdeki egzama gibi)
 öğrencilerin doktor raporu getirmesi gereklidir.
·         ATTASE eğitmenleri herhangi bir maddeye uygun davranmayan 

öğrencileri derse almama hakkına sahiptir

3)ATTASE ’de uyulması gereken diğer kurallar


·         Öğrencilerin ders saati başlamadan en az 10 dakika önce hazır bulunmaları

 gerekmektedir.  10 dakika geç gelen öğrenci bir sonraki ders saatine kadar sınıfa
 alınmaz. Saat kayıpları öğrencilerin devamsızlık hanesine işlenmektedir.
·         Mutfaktaki tezgaha yaslanmak, mutfakta koşmak, münakaşa etmek, 

eğitmenle tartışmak mutfaktaki çalışma adabını ve iş güvenliğini olumsuz etkiler.
 Her öğrenci bu konudaki uyarı ve taleplere kesinlikle uymalıdır.
·         Öğrenciler eğitmenlerin uyarı ve taleplerine kati suretle uymakla yükümlüdür.
·         Mutfakta bulunan ve kullanımını bilmediğiniz herhangi bir araç – gereç 

veya ekipman eğitmene danışarak veya eğitmen gözetmenliğinde kullanılmalıdır.
·         Bozuk ekipmanlar tamir edilmeye çalışılmamalı ve eğitmene rapor edilmelidir.
·         Derse alkollü gelmek ve okul mahallinde alkol ve uyuşturucu bulundurmak 

disiplin suçudur.
·         Ders sırasında temiz, düzenli ve güvenli çalışılması önemlidir.
·         Öğrenciler ders süresinin uzaması durumunda, ihtiyaçlarını karşılamak için 

eğitmenin onayını aldıktan sonra dersten çıkabilirler.
·         Her teneffüs bitiminde eller mutlaka yıkanmalı ve kurulanmalıdır.
·         Ve ders esnasında hapşırma dan sonra da eller mutlak yıkanmalıdır
·         El ve kollarda bulunan yaralar çapraz bulaşma olasılığını önlemek için yara bandı ile 

kapanmalıdır.
·         ATTASE, eğitim süresince ve bitiminde ders değişikliklerini yapma ve

 gerekli gördüğünde ekstra ders günleri (Cuma günü gibi) koyma hakkına sahiptir.
·         Yapılacak geziler ve tarihlerindeki değişiklikler öğrencilere bildirilmektedir.
·         Devamsızlık hakkı; Hafta içi sınıflarında 6 ders günü (24 saat) + 2 ders günü 

(8 saat) raporlu, hafta sonu sınıflarında ise 3 tam gün (24 saat) + 1 ders günü (8 saat) 
raporlu şeklindedir. Ancak olası bir ağır hastalık durumlarında, öğrencinin getireceği
 Devlet Hastanesinden alınmış raporlar kabul edilmektedir. Aksi durumda rapor kabul
 edilmemektedir.
·   Ev ödevleri, el yazısı ile çizgisiz beyaz kağıda, okunaklı bir şekilde yazılmalı ve prezantabl

 bir şekilde sunulmalıdır
·   Proje ödevi içeriği hakkında bilgiler öğrenciye yazılı olarak verilmekte ve sözlü olarak da 

açıklanmaktadır.
·   Proje ödevi çalışması ve öğrencinin bu konudaki gelişimi eğitmenleri tarafından takip 

edilmektedir.
 Ödevin ilk kopyası ve son halinin teslim tarihi ile ilgili bilgiler eğitimin ilk haftalarında öğrenciye bildirilir.



Profesyonel Eğitim Programlarımıza Kayıt İçin Gerekli Belgeler
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Son mezun olunan okulun diploma fotokopisi 
- 10 adet vesikalık fotoğraf 
- Sağlık raporu ( akciğer skopisi içeren sağlık raporu )
- Eliza ve Hepatit B ve C testleri
- SSK kartının fotokopisi (SSK kartı yoksa, ek olarak 2 adet daha fotoğraf gereklidir)
- Banka dekontu
- Sabıka kaydı
Gerekli tüm belgelerin kayıtta teslim edilmesi gerekir.
Aşçılık Okulu Amatör Eğitim Programları
ATTASE   Aşçılık Hobi Kursları, gastronomi ve mutfak sanatları ile amatör olarak
ilgilenen herkesin lezzet yolculuğuna çıkabileceği etkinlikler düzenliyor. Tek ya da 
sevdiklerinizle olduğu gibi, kurumsal olarak da katılabileceğiniz organizasyonlarda;
yemek pişirme tekniklerini ve inceliklerini uygulamalı olarak öğrenir; Türk ve Dünya 
mutfağından birçok yeni tarifi, püf noktaları ile deneyimlemenin tadına varabilirsiniz. 
- Osmanlı Mutfağı
- Tavuk
- İtalyan Mutfağı
- Pastacılık
- Mexico Mutfağı
- Çikolata
- İspanyol Mutfağı
- Süt ve Süt Ürünleri (Yoğurt, Peynir ve Süt Tatlıları)
- Fransız Mutfağı
- Hamur İşleri
- Akdeniz ve Rum Mutfağı
- Ekmek
- Rus Mutfağı
- Mezeler
- Uzakdoğu Mutfağı
- Soslar
- Vejeteryan Mutfağı
- Kahve Sanatı ve Dünya Çayları
- Sushi
- Sommelier ve Şarap
- Et Yemekleri
- Çiftler için Mutfak
- Balık

TEMSİLCİLİKLERİMİZ...



logo


Food:                  
                     

Plastic:



Bizi Google+ üzerinde bulun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder